Βιογραφικό - Στρατής Παναγάκος Ειδικός Καρδιολόγος

Go to content

Βιογραφικό


Στρατής Παναγάκος, Ιατρός Καρδιολόγος.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα στον Πειραιά το 1962.

Αποφοίτησα από το Λύκειο Γλυφάδας το 1979.  

Το 1983 πήγα στην Ιταλία στην Ιατρική σχολή La Sapienza στη Ρώμη όπου και αποφοίτησα το 1990.

Στη συνέχεια υπηρέτησα τη θητεία μου στο Ναυτικό στο Ναυτικό νοσοκομείο και στο υποβρύχιο "Τρίτων".

Το 1992 πήγα στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας όπου και άρχισα την ειδικότητα της Γενικής Παθολογίας / Καρδιολογίας στο Stadtische Krankenanstalten Krefeld (Διευθυντής Prof. Dr. K.D.Grosser).

To 1996 πήγα στην Kerchoff Klinik BadNauheim (Διευθυντής Prof. Dr. M.Schlepper ) για εκπαίδευση στους καρδιακούς καθετηριασμούς και το 1998 επέστρεψα στο Krefeld όπου και επέτυχα στις εξετάσεις της ειδικότητας στη Γενική Παθολογία. Στη συνέχεια ως επιμελητής (Funktions Oberarzt) ανέλαβα το τμήμα Υπέρηχων Καρδίας της καρδιολογικής κλινικής.

Το 1999 εργάστηκα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του τμήματος εμφραγμάτων του νοσοκομείου. Το 2000 ήμουν υπεύθυνος πτέρυγας ασθενών με παράλληλη απασχόληση  στο αιμοδυναμικό εργαστήριο

Το 2001 ολοκλήρωσα μετά από εξετάσεις την ειδικότητα της Καρδιολογίας και επέστρεψα στην Ελλάδα.


Το 2002 επέστρεψα στην Ελλάδα και από τότε εργάζομαι ως Αν. Διευθυντής της Α Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ενώ παράλληλα διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην Γλυφάδα και το Περιστέρι.


Το 2004 εργάστηκα ως εθελοντής γιατρός στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα εχω προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες στη γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Γλυφάδας, αλλά και  της εθνική ομάδας γυναικών.


Σαν ενεργό μέλλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το 2007 προσέφερα τις υπηρεσίες μου στους πυροπαθείς της Ηλείας και το 2018 εκλέχθηκα μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Το 2010 εργάστηκα εθελοντικά στα Special Olympics ενώ συμμετέχω τακτικά σε εθελοντικές ιατρικές δράσεις του «Ερρίκος Ντυνάν» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά , Ιταλικά, Γερμανικά.

Ενδιαφέροντα: Water polo, Basketball, Λογοτεχνία.


2009 - 2023 Stratis Panagakos MD
Back to content